Help ik heb goede voornemens gemaakt

Help ik heb goede voornemens gemaakt

Januari is al een paar weken op weg. Hoe zit het met de goede voornemens? Je hebt vast een paar goede voornemens voor jezelf vastgesteld. Ook jezelf voornemen om dit jaar eens geen goede voornemens vast te stellen is een voornemen.
Is het gelukt om ze vast te houden die voornemens? Zo ja, hartstikke goed. Zo niet, wat is de reden?
Goede voornemens beginnen wat mij betreft met de juiste mindset. Het betreft meestal iets beter te doen of anders. In het begin lukt het vaak nog wel. Daarna gebeurt er iets waardoor je van je voornemen afdwaalt. Je denkt ach die ene keer, dat kan wel. Die ene keer worden echter meer keren en voor je het weet geef je er de brui aan.
Hoe kan dit? In mijn optiek is een voornemen een doel dat je wilt bereiken. Elk doel begint met de juiste mindset. Een mindset is het geheel van gedachten, opvattingen en overtuigingen ten aanzien van jezelf, anderen en de wereld om je heen. Jouw mindset is dus bepalend voor je beslissingen. Je beslissingen zet je vervolgens om in actie. En dat wat je doet of laat bepaalt uiteindelijk het resultaat. Of dit nu op zakelijk of persoonlijk vlak is.
Naast de juiste mindset om jouw doel (het voornemen) te behalen, is het ook van belang om de juiste strategie te bepalen om het doel te behalen. Je kunt ook zeggen dat je je pad uitstippelt. Je bedenkt van te voren hoelang je er over wilt doen om het doel te behalen en wat je gaat doen als je jouw doel hebt gehaald. Met andere woorden vier je behaalde successen!
Wil je afvallen dan is een (logische) strategie bijvoorbeeld minder eten of anders eten. Misschien ga je naar een diëtist om een stok achter de deur te willen hebben. Bepaal wat je nodig hebt om jouw doel te bereiken.
Tot slot moet je het nog gaan doen. Zonder actie is er geen resultaat! Met andere woorden ga het pad bewandelen. Een uitstapje is niet erg maar hou wel het doel voor ogen. Veel uitstapjes maken het veel moeilijker om het oorspronkelijke pad terug te vinden.

Ga jij jouw goede voornemens waarmaken?

Leave a Comment